Online administratie bij JTV Finance

Wij werken al sinds de oprichting met het Online concept. De afgelopen jaren is dat steeds verder uitgebreid en de verwachting is dat dat de komende jaren alleen maar verder gaat. Wij willen daar ook zo snel mogelijk op anticiperen om onze processen nog sneller en efficiënter te maken.

Onze samenwerking is voor een groot deel gebaseerd op het uitwisselen van facturen in de online omgeving van Basecone (een WoltersKluwer product). Dit gaat heel eenvoudig door de door u verzamelde facturen en uitgestuurde facturen in pdf of zip-file te uploaden naar uw Basecone portaal. Daarna pakken wij de werkzaamheden op en verwerken wij de facturen in de systemen Twinfield of Exact Online.

Voor de boekhouding / financiële administratie gebruiken wij Twinfield (een WoltersKluwer product). Met name voor zzp’ers en kleine zelfstandigen biedt Twinfield goede en moderne oplossingen.

Daarnaast kunnen wij ook Exact-Online ondersteunen. Dit pakket is iets duurder maar biedt met name voor de wat grotere MKB’er meer uitbreidingsmogelijkheden voor handelsbedrijven en webshops.

De ontwikkeling die wij zien is dat de factuuruitwisseling per pdf steeds meer plaats gaat maken voor verwerking van digitale facturen (xml-formaat). Diverse grote leveranciers leveren hun facturen niet meer per mail bij u aan maar via klantportalen. Op basis van kvk-nummer of btw-nummer worden de facturen vervolgens naar uw bedrijf gedistribueerd.

Onze verwachting is dat er op termijn via het Peppol netwerk of soortgelijk netwerk de facturen direct en zonder menselijke tussenkomst in uw boekhouding zullen worden aangeboden. Wellicht zelfs met de juiste coderingen in uw boekhouding. Wij volgen deze ontwikkeling op de voet.